VOOR DE ZOVEELSTE KEER

Tekst Roos Wolthers
Fotografie Julie Hrudova

Altijd hetzelfde broodje bestellen in je favoriete restaurant, je lievelingstrui de hele winter lang dragen of een liedje eindeloos op repeat zetten: soms zijn dingen zó fijn dat je ze steeds opnieuw wil doen, horen of meemaken.

SIEM (17) GING IN ACHT MAANDEN TIJD 148 KEER NAAR DE BIOSCOOP

‘In de bioscoop kan ik alles loslaten en de echte wereld even vergeten. Ik ga heel vaak naar dezelfde films. Zo zag ik Aladdin 17 keer en Frozen II 23 keer. De liedjes in die films zijn zo leuk dat ik ze steeds opnieuw wil horen. Gemiddeld zie ik een film ongeveer vijf keer in de bioscoop. Zo mis ik niets: iedere keer dat ik ga, zie ik weer iets nieuws. Alleen Ad Astra zag ik maar één keer: die draaide in 4DX, dus ik zat in een schuddende stoel en kreeg water over me heen, maar ik ben alsnog in slaap gevallen. Toen hoefde ik echt niet nog een keer.’

JOKE (30) IS 15 KEER NAAR EEN CONCERT VAN WENDE GEWEEST

‘Ik zag Wende Snijders voor het eerst op Oerol in 2010. Ik dacht meteen: ‘Wow, dit is gaaf, deze chick ga ik volgen.’ Nu ga ik een paar keer per jaar naar haar shows en luister ik elke dag haar liedjes. Wende zingt ontzettend mooi. Of ze nou fluistert of schreeuwt, ze brult dwars door je heen. Haar muziek is enorm veelzijdig en blijft me ontroeren. Ik heb haar één keer ontmoet, tijdens een signeersessie. Het enige wat ik zei was: ‘Ik vind je echt een topwijf.’ Ze wijdt zich volledig toe aan haar muziek en daar heb ik diep respect voor.’

FAY (19) GING NAAR ALLE ZEVEN EDITIES VAN BEST KEPT SECRET

‘Ik was twaalf toen ik naar de eerste editie van Best Kept Secret ging. Mijn moeder had voor mijn verjaardag een ticket gekocht. Wat me is bijgebleven van die eerste keer is hoe vrij ik me voelde en hoe aardig iedereen tegen mij was. Het jaar daarna stond één van mijn favoriete bands, The 1975, op het festival en sindsdien ga ik vooral voor de muziek. Ieder jaar zit ik in december klaar voor de eerste namen en dan ga ik de line-up helemaal uitpluizen. Het meest magische wat ik heb meegemaakt op Best Kept Secret, was het concert van Bon Iver vorig jaar. Ik moest huilen omdat de muziek zó mooi was. Dat had ik nog nooit gehad.’

ROOS (30) GAAT AL ACHT JAAR LANG NAAR ALLE EVENTS VAN CJP

‘Ik gebruikte CJP vooral voor korting, tot ik ontdekte dat CJP ook events organiseert. Nu ga ik naar bijna alle CJP-events. Ik vind musea soms best intimiderend, maar op een CJP-dag worden ze toegankelijk gemaakt. Ik merk bijvoorbeeld dat een rondleiding het extra leuk maakt om naar een expositie te kijken. Op CJP’s filmdagen word ik verrast en zie ik films die ik anders nooit zou zien, maar die wel goed bij mij passen. Ik vertrouw CJP, ik weet dat het op zo’n event sowieso goed zit. Onderhand kent het hele CJP-kantoor mij. Dat vind ik leuk, maar ook een klein beetje gênant.’

FAY (19) GING NAAR ALLE ZEVEN EDITIES VAN BEST KEPT SECRET

‘Ik was vorig jaar voor het eerst in het Stedelijk. Je kon er toen een dag studeren voor je eindexamens, gewoon aan een tafeltje tussen de schilderijen. Ik was meteen helemaal verliefd op het museum en ben er nu elke week. Lang naar kunstwerken kijken geeft mij veel rust. Het liefst weet ik niet waar het over gaat, ik wil daar zelf achter komen. De first impression zegt niets. Je moet langer naar een kunstwerk kijken, dan ontdek je het verhaal erachter. Zo vond ik Yayoi Kusama’s boot vol dicks afschuwelijk lelijk, tot ik ontdekte waar het over gaat: vrouwen vallen altijd buiten de boot in deze mannenwereld.’

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

De duizend vragen van Samya Hafsaoui

De carrière van Samya Hafsaoui (26) maakte dit jaar een grote sprong. Ze schrijft voor de populaire serie Vakkenvullers, presenteert en maakt programma’s. Als klap op de vuurpijl schreef Samya dit jaar haar eerste boek. Op haar Instagram zet ze belangrijke onderwerpen als mediarepresentatie op de kaart. ‘Mijn grootste doel is dat we met heel Nederland door één deur kunnen’.

Dit vergeet ik nooit meer

Zoals 2020 niet snel zal worden vergeten, zijn deze onvergetelijke momenten van CJP’ers ook lastig uit het geheugen te wissen. Van een uitje naar het theater tot een onschuldig filmavondje op de bank: ze staan voor eeuwig op je netvlies gebrand.

Treat yourself

Gefeliciteerd! Jij hebt 2020 overleefd! En dat is wel een cadeautje waard: gun jezelf nog één laatste bestelling dit jaar (dan gunnen wij je wat korting)