Voor en na de eerste keer

Wat doet een film, kunstwerk of voorstelling met je? Als wetenschappelijk instituut CJP stuurden we er vier CJP’ers op uit om wat te beleven. En we legden ze vast, voor én na hun belevenissen.

Tekst Rick van Veluw
Fotografie Naomi Noltes

Ilin zag de film Charlie's Angels in Kinepolis' MX4D

‘Ik haat 3D vanwege de brillen, maar MX4D vond ik echt heel leuk. De stoel waarop je zit beweegt mee met scènes in de film. We zagen Charlie’s Angels en bij een gevecht voelde ik kleine duwtjes in mijn rug en een tikje op mijn hoofd. Bij een scène waarin geschoten wordt, zag ik lichtflitsen door de zaal vliegen. Of er veel mensen gillen? Ik heb eigenlijk alleen mezelf horen gillen.’

Kinepolis

Pak je cjp korting voor een heerlijk filmavondje.

Keanu ging naar audiovisueel spektakel Skalar in de gashouder amsterdam

‘Ik ben een nachtmens. Ik geniet van het donker en houd van de stilte. Daarom vond ik Skalar zo chill. Het was binnen mistig en pikdonker. Af en toe zag ik een laserlampje. Er klonk ambient-muziek en er kwamen steeds meer lampjes en lichtjes bij. Heel mooi, heel rustgevend.’

Thijs ging naar de voorstelling Shake, Shake, Shake in Theater Bellevue

‘Toen ik binnenkwam, ging ik lekker zitten, gewoon ontspannen. Tijdens de voorstelling merkte ik dat ik steeds scherper en enthousiaster werd. Er waren zes spelers die muziek maakten en dansten. Alles liep vloeiend in elkaar over. Zo liep ik met heel veel energie de zaal weer uit én had ik na afloop nog goede gesprekken over de voorstelling. Zo gaaf!’

Theater Bellevue

CJP'ers krijgen tot € 6,50 korting op voorstellingen bij Theater Bellevue. Klik op de button om je korting te pakken.

Rachel liep een rondje door Youseum

‘Ik ben zelf niet super actief op Instagram. Af en toe post ik wat als ik iets leuks heb gedaan. In Youseum kon je overal de perfecte foto maken: er was een ruimte met nepgeld, tv’s waar je jezelf op terugzag, een ballenbad. Ik weet niet echt wat je hiervan moet leren, maar ik heb wel leuke foto’s gemaakt.’

Youseum

Met CJP krijg je 30% korting op kaarten voor Youseum in Amsterdam.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Verder

Verder lezen